Funnet av liket ble gjort i 15-tiden torsdag.

– Kvinnen ble funnet delvis avkledd, klærne var i uorden og jakken og skoene var slengt litt bort. Vi har ingen identifikasjon av vedkommende, og har foreløpig ingen teori om hva som er skjedd. Vi etterforsker saken bredt, og betegner dødsfallet som mistenkelig, sier politiinspektør Magnar Pedersen på en pressekonferanse i Larvik.

Han kan ikke utelukke at avdøde har vært utsatt for noe kriminelt.

– Det mistenkelige er måten kvinnen er funnet på, sier Pedersen.

Europeisk utseende

Kvinnen er av ubestemt, men voksen alder, har europeisk utseende og skal ha vært kledd i nøytrale klær, opplyser politiet.

– Vi har kontrollert alle savnetmeldinger uten hell. Vi har heller ikke fått inn noen ny savnetmelding som kan kaste lys over identiteten, sier Pedersen.

Pedersen stusser derimot over at ingen har meldt seg etter all pressen saken har fått torsdag.

– Vi har jo mye ferjetrafikk fra utlandet inn til Larvik. Hun kan være fra hvor som helst, sier han.

Hvilke skader som har forårsaket kvinnens død er foreløpig uvisst.

– Vi har fått bistand fra Kripos og Rettsmedisinsk institutt når det gjelder åstedsundersøkelsen. Politiet som først kom på stedet har ikke rørt kvinnen. Da lå hun med magen og ansiktet ned. Ut fra hva de kunne observere var det ingen synlige skader, sier Pedersen.

Åstedsgranskerne jobbet torsdag kveld på stedet.

– Ikke påkjørt

Bonden som først oppdaget liket tror ikke kvinnen ble påkjørt. Han oppdaget kvinnen utenfor autovernet på stedet.

– Det var ikke blod å se på kvinnen. Dette har helt sikkert ikke vært snakk om en trafikkulykke, sier mannen til ØP Nett.

Mannen satt torsdag i avhør hos politiet.

Liket ble funnet i åpent terreng på riksvei 40 mellom Yttersø og Faret i Larvik, ca. 500 meter fra Larvik brannstasjon. Stedet er stengt for fotgjengere. Strekningen skal være kraftig trafikkert.

– Det er ikke naturlig for folk å gå her. Øst for veien går det en fotgjengervei, og det er en gangsti som ligger over riksveien, forklarer Pedersen.

Sett gående

Et vitne skal ha sett en kvinne gående på samme strekningen i grålysningen torsdag.

– Vi har fått en vitneobservasjon fra tidlig om morgenen mens det ennå var mørkt, men det er for tidlig å si om det er noen sammenheng mellom den og avdøde, sier Pedersen.

Han understreker at enhver observasjon er interessant for politiet, og ber eventuelle vitner melde seg.

– Kvinnen har ligget i grøften en god stund i et området med mye trafikk. Vi håper at noen andre også har sett henne. Under en håndfull har meldt seg til nå. Vi har behov for flere observasjoner, sier Pedersen.

Liket vil bli sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo. Politiet håper at de kan få en foreløpig obduksjonsrapport allerede fredag.

Støtvik, Pål Terje