Kvinnens ektemann, som også er i begynnelsen av 60-årene, ble onsdag kveld avhørt av politiet. Mannen er siktet for forsettlig drap.

Store politistyrker, samt et Sea King redningshelikopter fra Hovedredningssentralen på Sola ble sendt til Moi etter at drapsalarmen gikk rundt klokken 12 onsdag. Ektemann ble pågrepet kort tid etter skytedramaet. Personell fra luftambulansen forsøkte å gjenopplive kvinnen, men uten hell.

– Det dreier seg om en familietragedie, sier Ernst Rossebø, leder for Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt.

Ikke kjent av politiet

Den psykiske helsetilstanden til mannen var onsdag kveld så dårlig at han etter politiavhøret ble fraktet til psykiatrisk avdeling ved Sentralsykehuset i Rogaland. Det vil torsdag bli avgjort om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling.

Mannen er ikke tidligere kjent av politiet.

Ifølge Rossebø vet politiet foreløpig lite om hendelsesforløpet. Politiet vet heller ikke hvor mange skudd som ble avfyrt

– Vi vet at drapsvåpenet sannsynligvis er en hagle, sier Rossebø.

Beruset

Paret bodde alene i huset, men skal ha hatt besøk av nær familie da tragedien skjedde. Rossebø bekrefter at et annet familiemedlem skal ha vært til stedet i huset, men at det er usikkert hvor mye denne personen fikk med seg av det som skjedde. Det var dette familiemedlemmet som meldte fra til alarmsentralen om skytingen.

Et vitne på stedet forteller til TV 2 Nettavisen at mannen virket beruset da han ble pågrepet.

– Jeg møtte naboen utenfor huset. Han var tydelig beruset og sa: «Jeg har skutt min kone», forteller vitnet.

Naboen forteller videre at han ble sittende sammen med gjerningsmannen på plenen utenfor parets hus fram til politiet kom. Han skal ikke ha hatt våpenet med seg ut av huset.

Ønsker Meling

Kriminalteknikere startet onsdag ettermiddag gransking av åstedet. Utover ettermiddagen og kvelden avhørte politiet vitner, men Rossebø har ikke opplysninger om familiemedlemmet som skal ha vært til stede under skyteepisoden har vært avhørt.

Den tiltalte ønsker seg advokat Brynjar Meling som forsvarer. Meling var imidlertid ikke tilgjengelig onsdag kveld, og en annen advokat bisto derfor mannen under avhøret.

Kari Andersson