En mann er siktet for å ha knivstukket og drept en 32 år gammel tobarnsmor i Bodø tirsdag morgen.

– Klokken 7.36 fikk vi en nødmelding om at en mann hadde angrepet en kvinne på Mørkved. Politiet rykket ut og kom frem til stedet etter kort tid. Legen erklærte kvinnen død på stedet, opplyser jourhavende politiadvokat Heidi Kløkstad i Salten politidistrikt til NTB.

Ifølge flere medier ble kvinnen stukket med kniv, men Kløkstad ønsker foreløpig ikke å si noe om drapsvåpenet. Kvinnen ble erklært død klokken 8.02.

På trappen

Politiadvokaten har ingen opplysninger om at det var noen nære relasjoner mellom avdøde og den pågrepne. Men også den pågrepne mannen er bosatt på Mørkved.

– Vi vet ikke om disse kjente hverandre. Det er for øvrig for tidlig å si noe om motivet for ugjerningen, sier Kløkstad.

Ifølge Avisa Nordland er kvinnen 32 år gammel. Begge hennes to barn var hjemme da knivstikkingen skjedde på trappen utenfor kvinnens bolig i Bjørndalslia på Mørkved, melder TV 2.

Den mistenkte ble tirsdag formiddag siktet for forsettlig drap.

Mistenkt skadet

Mannen ble pågrepet av en politipatrulje om lag 100 meter fra kvinnens bolig kort tid etter at et familiemedlem av den drepte kvinnen hadde varslet politiet. Den siktede ble lettere skadet av en politihund under pågripelsen.

Mannen hadde også en håndskade som var påført før pågripelsen, opplyser politiadvokaten. Politiet mener mannen pådro seg skaden i et basketak med den drepte kvinnen.

Ifølge Avisa Nordland mener kilder som står familien nær, at kvinnen ble drept av en forbipasserende mann. Et vitne forteller at den antatte gjerningsmannen kom løpende over veien da politiet tok ham igjen.

– Han ble lagt i bakken og iført håndjern. Det så ut som mannen var skadet, sier vitnet.

Undersøkelser

Politiet i Bodø startet umiddelbart etter drapet tekniske undersøkelser på åstedet. Det ble også satt i gang taktiske undersøkelser.

Politiet i Bodø startet avhør av en rekke vitner allerede tirsdag formiddag. Det ble også satt i gang en rundspørring i nærområdet. Ifølge politiadvokat Heidi Kløkstad er det mange personer som sitter med opplysninger i saken.

Kommunens kriseteam ble raskt varslet om drapet. De bistår nå de pårørende og folk i nærmiljøet.