Vedkommende, en 45 år gammel oslomann, ble pågrepet etter tips fra samboeren til den avdøde.

— Samboeren kom med informasjon som gjorde at vi valgte å gå til pågripelse. I løpet av mandag kveld vil den pågrepne bli avhørt, forteller fungerende narkotikasjef i Oslo, Anne-Karin Hannevold, til NTB.

Hun utelukker ikke at det kommer ytterligere pågripelser i saken.

— Vi håper på flere pågripelser, og ønsker nå å få kontroll på dette, sier Hannevold.

Den 54 år gamle kvinnen som like før klokken 14 mandag døde på Ullevål universitetssykehus, er det første offeret som man med sikkerhet vet har dødd etter å ha fått i seg metanolholdig sprit.

Sammen med sine 50 år gamle samboer ble hun lørdag kveld innlagt på sykehus. Han er imidlertid utenfor livsfare. Åtte andre personer som mente de hadde fått i seg sprit fra det samme partiet under et treff på Ramton camping i Røyken, er ikke blitt alvorlig syke.

En 52 år gammel mann fra Askim svever derimot mellom liv og død etter at han skal ha drukket det som kan ha vært metanolholdig smuglersprit.

— Mannen har livstruende skader og situasjonen er alvorlig. Han kom relativt sent til sykehus for behandling, forteller seksjonsoverlege Odd Helge Hunderi ved nyreseksjonen ved Sykehuset Østfold Fredrikstad.

(NTB)