En 20-åring fra Arendal er dømt til fem måneders fengsel for ved uaktsomhet å ha påført betydelig skade. Straffen er redusert fra dommen i Aust-Agder tingrett, der 20-åringen ble dømt til fengsel i to år og seks måneder for grov vold mot babyen, skriver Agderposten.

Da babyen kom til Sørlandet sykehus i Arendal like før jul i fjor, ble tilstanden betegnet som kritisk. Babyen var påført lårbeinsbrudd og 17 ribbeinsbrudd som ifølge legens rapport må ha blitt påført ved minst tre anledninger. Babyen bar dessuten preg av å ha blitt ristet hardt, ved blødninger bak øynene og i hjernen. Rapporten fortalte også om blåmerker i panna, hevelse i øyelokkene, størknet blod i nesen og blåmerker på leppene.

20-åringen har hele tiden nektet straffskyld, og har hevdet at han ga spedbarnet babymassasje.

I tillegg til straffen på fem måneders fengsel må 20-åringen betale barnet 50.000 kroner i oppreisning. Mannens forsvarer, advokat Arild Holden, sier til Agderposten at hans klient er lettet over å ha blitt trodd på at skadene skyldtes manglende kunnskap om behandling av barn. Mannen varsler nå et mulig erstatningskrav for oversoning.