— Det er ikke akkurat umiddelbar fare for at snøen skal smelte, sier Pål Evensen, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt til NTB. Ifølge ham blir det kaldt i hele landet til helgen, og noe snø.

Lørdag formiddag er det ventet noe nedbør i Nordland og i Midt-Norge. Et lavtrykk som kommer fra Norskehavet som beveger seg sørover vil antakelig gi noe snø i de nordlige fjelltraktene. Søndag er det ventet noen snødryss på Østlandet. Men mye snø blir det ikke. Lavtrykket forårsaker også forbipasserende skyet vær på Østlandet. I Nordland og i Trøndelag vil det klarne opp utpå søndagen. Finnmark og Troms vil det bli kaldt og lettskyet vær hele helgen.

Strømforbruket vil muligens når nye høyder både lørdag og sønda g spesielt i sør, hvis en da ikke velger å ta på seg en ekstra genser fremfor å skru opp effekten på varmeovnene.

— I indre strøk av Østlandet kan temperaturen komme under 30 minusgrader, opplyser Evensen. Men på kysten er det mildere. Sørlandskysten kan vente 9 til 10 minusgrader, mens det i kyststrøkene på Vestlandet er ventet mellom 5 og 10 minusgrader.

Ifølge meteorologen er ikke de kalde temperaturene spesielt ekstreme.

— Vi har hatt det kaldere enn dette. Men det er forholdsvis unormalt med så kald vinter som vi har nå, sier han.

(NTB)

BRRRR..!! Skjerf blir helt nødvendig i helgen. Men solen vil dukke opp, og kanskje varme litt.
Arkivtegning: Sven Tveit