Alle de tre smilte og var i godt humør etter den lange flyturen, og vinket til NTB og de andre journalistene som var møtt fram.

Slottets Volvo limousine med kjennetegn A3, som var bilen som fraktet paret fra Slottet til kongeskipet etter bryllupsfesten i august, fraktet de tre fra flyet og til den røde løperen ved flyplassens VIP-rom.

Mette-Marits sønn Marius virket velopplagt og lys våken etter den lange flyreisen da de tre ruslet inn i VIP-rommet. Kronprinsessen, som er kjent for sin flyskrekk, bar på et hvitt kosedyr under armen og så også velopplagt ut i blå blazer og grå bukser. Kronprinsen var ulastelig antrukket i mørk dress.

Etter en kort ventetid på bagasjen, dro de tre i 12.15-tiden i limousinen til Oslo, sammen med en eskortebil og en bil fullastet med bagasje.

Kronprinsparet dro på bryllupsreise fra Düsseldorf i Tyskland til New York 28. august. Paret oppholdt seg på et hotell på Long Island i staten New York da terrorangrepene mot New York satte inn tirsdag. Ifølge Slottets informasjonssjef Wenche Rasch har omrokeringene i forbindelse med hjemreisen forløpt uten stor dramatikk.

— Vi har hatt løpende kontakt med paret under hele reisen, sier Rasch til NTB.

Kronprinsparet har foreløpig valgt ikke å uttale seg om hvordan oppholdet i New York har vært, men en offentlig uttalelse kommer trolig i løpet av søndag.

HJEMME IGJEN: Kronprinsparet er nå trygt tilbake i Norge etter å ha vært på bryllupsreise i USA. Her er de nygifte fotografert ved starten på reisen.