Neste år er det 100 år siden Norge opprettet diplomatiske forbindelser med kongedømmet Thailand, og det er i forkant av dette kong Bhumibol og dronning Sirikit har invitert det norske kronprinsparet på besøk.

Det meste av besøket finner sted i hovedstaden Bangkok, og det er to av kongeparets barn som vil være vertskap for de norske gjestene. Kongeparet selv vil motta kronprinsen og kronprinsessen i audiens onsdag ettermiddag i sitt slott i byen Hua Hin, 200 km sør for Bangkok, der den thailandske kongefamilien har sin hovedresidens.

Akklimatisering

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit kom til Thailand allerede lørdag. Dagene før det offisielle besøket vil de bruke til å akklimatisere seg, men det er ikke kjent hvor i Thailand kronprinsparet oppholder seg i denne perioden.

De norske gjestene kommer fra sitt «hemmelige» oppholdssted til den militære delen av Don Muang-flyplassen i Bangkok, der den offisielle velkomstseremonien finner sted tirsdag ettermiddag lokal tid.

Kronprinsparet blir ønsket velkommen av kronprins Vajiralongkorn og hans søster, prinsesse Maha Chakri Sirindhorn. Det er prinsessen som vil følge det norske kronprinsparet under mesteparten av det offisielle besøket.

SCANPIX