Flatholmen – idyllisk perle i skjærgården. Slik blir eiendommen kronprinsparet har kjøpt i Risør beskrevet i salgsoppgaven. Eiendommen hadde en prisantydning på åtte millioner kroner, men skal ha gått for ni millioner kroner.

– Eiendommen har en utrolig fin beliggenhet, ved innseilingen til Risør østfra. Det er et perfekt sted, sier varaordfører i Risør kommune, Jan Einar Henriksen, (V) til NTB. Han tror det skal bli hyggelig å få kronprinsfamilien på besøk om sommeren.

26.000 kvadratmeter

Det var Slottet som opplyste om kjøpet av fritidseiendommen tirsdag formiddag, men det har vært sparsomt med ytterligere informasjon derfra.

– Det er helt ideelt der, med kort vei til Risør og fastlandet, og til skjærgården. Egentlig er det snakk om to holmer som er atskilt med et smalt sund. Der må det være perfekt å både for små barn, sier Henriksen

Med på kjøpet av øya får kronprinsparet hytte, båthus, brygger og privat sandstrand

Holmen er på rundt 26.000 kvadratmeter og inneholder allerede en liten sommerhytte og båthus. Kronprinspratet kommer etter alt å dømme til å bygge sin egen hytte på stedet. De blir også nødt til å sørge for innkvartering til politifolkene som har ansvaret for sikkerheten deres.

Ga opp Flekkerøya

Kronprinsparet har i lengre tid vært på utkikk etter en fritidseiendom på Sørlandet. Opprinnelig ønsket de å overta NRKs tidligere eiendom på Flekkerøya ved hjembyen til kronprinsesse Mette-Marit, Kristiansand, men planene ble skrinlagt etter at det framkom protester lokalt og innblanding fra Riksrevisjonen.

Fra før har kronprinsparet satt i gang hyttebygging i fjellet, nærmere bestemt i Nore og Uvdal i Buskerud. Hytta er under bygging og skulle stått ferdig til påske i år, men forsinkelser i byggeprosessen førte til at ferdigstillingen av hytta måtte utsettes.

Kronprinsfamiliens hytte i fjellet blir 150 kvadratmeter stor, i massivt tre. Det blir høyt under taket, lyst, rene linjer og miljøvennlig.

HAR KJØPT HYTTETOMT: Kronprinsparets nye feriested skal ligge i Risør.
Åserud, Lise