Byutviklingsstyret vedtok i dag med syv mot to stemmer å gå inn for å sette opp et 275 meter langt gjerde på Dvergsøya, skriver fvn.no.

Gjerdet har vært en av forutsetningene for at kronprinsparet skal betale 170.000 kroner i årlig leie for å benytte seg av Vogts Villa som feriested. Kommunalutvalget ga sin tilslutning til leieavtalen i januar, men Vest-Agder fylkeskommune og fylkespolitikere har uttalt seg meget kritiske til kommunens planer om å sperre av 22 mål syd på Dvergsøya.

I dag ble saken om gjerdet behandlet i Byutviklingsstyret og Høyre, Kristelig folkeparti, Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet stemte for det lange gjerde, mens Miljøpartiet De Grønne og Senterpartiet stemte mot, ifølge fvn.no.

— Må ha sikkerhetssone

Hans Otto Lund (H) kaller det en gledens dag, mens Aase G. Paulsen (Ap) sier at det er klart at kronprinsparet må ha en sikkerhetssone.

-Når kronprinsparet skal leie, må de ha en sikkerhetssone. Det er jo forskjell på kronprinsparet og den vanlige mann i gata, sier Aase G. Paulsen (Ap) til fvn.no.

Grete Kvelland Skaara (Krf) mener at gjerde har vært en forutsetning for hele leieavtalen.

- Fine områder igjen

  • Samtidig er ikke denne delen av øya mest brukt av allmennheten. Øya er stor og det er fine områder igjen, sier hun.

Saken blir endelig avgjort i bystyret 21. april, før kronprinsparet overtar eiendommen 1. mai.

Hva mener du om at kronprinsparet får gjerde seg inn på Dvergsøya? Diskutér saken nedenfor.