Da Jansløkka skole passerte trappen på Skaugum, slo han imidlertid følge med tredjeklassen sin resten av strekningen.

Både Marius, lillesøster Ingrid Alexandra og kronprinsesse Mette-Marit stilte i Hardanger-bunader i anledning dagen, mens kronprinsen som vanlig var iført sjakett, og lilleprinsen hadde på seg lys blå strikkedrakt.

Kronprins Haakon har nylig fått en ny Asker-drakt i gave, men brukte den ikke i år. Neste år skal også kronprinsesse Mette-Marit og trolig også Ingrid Alexandra få hjemkommunens drakt til 17. mai. Daværende kronprinsesse Sonja og prinsesse Märtha Louise hadde nesten alltid Asker-drakten på seg når de hilste barnetoget på Skaugum.

Full uttelling De mange utenlandske fotografene som var møtt fram, fikk full uttelling da både kronprinsessen og to av barna stilte i den kanskje norskeste nasjonaldrakten av alle, Hardanger-bunaden.

Også for tre år siden bar kronprinsessen Hardanger-bunaden hun fikk i gave da hun besøkte Hardanger året før. Siden har også de to eldste barna fått bunad fra samme distrikt.

I fjor hadde mor og sønn bunader fra Vest-Agder da kronprinsparet hilste barnetoget på Skaugum.

Tok pappas sløyfe Kronprinsfamiliens yngstemann, prins Sverre Magnus, satt på pappas arm og viftet med sine små hender i takt med musikken under første del av barnetoget. Han var imidlertid mer interessert i kronprinsens 17. maisløyfe enn i barna, og klarte etter en stund å rive selve sløyfen av nålen den var festet i.

Prinsesse Ingrid Alexandra er allerede blitt scenevant og hilset og vinket til publikum. Hun viftet fornøyd med flagget til alle som gikk forbi. Men da hun plutselig fikk øye på barnepiken et stykke bortenfor, tok hun sporenstreks en løpetur til henne før hun ble fulgt på plass igjen og tok et godt tak i hånden til storebror Marius