Minstemann Sverre Magnus satt på pappas arm mens prinsesse Ingrid Alexandra ble båret av mamma da de kom til kirken klokken 16.10.

Også storebror Marius, mormor Marit Tjessem og flere andre medlemmer av kronprinsesse Mette-Marits øvrige familie var med til julegudstjenesten i en stappfull Asker kirke. Espen Høiby hadde med seg sine tre yngste barn og kona Renate.

Ingrid Alexandra hadde for sikkerhets skyld kosedyret sitt – en langbeint tøyapekatt – med til kirken. Godt å ha hvis tiden skulle falle for lang for en liten prinsesse.

Det var Asker-presten Marit Skaar Skogesal som forrettet under gudstjenesten, som ble avsluttet med den kjente salmen «Deilig er jorden».

Annethvert år

Etter at de flyttet til Skaugum, har kronprinsfamilien feiret jul annethvert år i eget hjem. Når de ikke feirer jul i Asker, er de gjester hos kongeparet på Kongsseteren.

I år har kongeparet for første gang valgt å tilbringe julen hos Märtha Louise og hennes familie i Lommedalen, og dermed får Lommedalen kirke kongebesøk 1. juledag for aller første gang.

Hvit jul

Selv om mildværet kom på selveste julaften, sørget et tynt snølag for hvit jul både på Skaugum og i Lommedalen. Og skulle noen i familien få lyst på en skitur i jula, skulle det være muligheter både litt opp i høyden og innerst i Lommedalen.

Hvilke planer konge— og kronprinsfamilien ellers har for juleferien er ikke kjent. Det er privat, får NTB opplyst ved Slottet.

STORFAMILIE: Prest Marit Skaar Skogesal sammen med kronprinsfamilien julaften.
Larsen, Håkon Mosvold
KRONPRINSESSENS BROR: Espen Høiby, moren Marit Tjessem og svigerinnen Renate med barn deltok på julegudstjenesten Asker kirke julaften.
Larsen, Håkon Mosvold