Kronprinsessen er også festivalens høye beskytter.

-Det er utrolig hyggelig at kronprinsessen vil komme. Det setter en ekstra spiss på festivalen og betyr mye for vår anerkjennelse, sier festivalsjef Vidar Snøfugl til NTB.

Snøfugl håper Mette-Marit vil ta seg tid til å være til stede ved flere konserter i løpet av uka, men det er foreløpig uavklart.

Ung profil

Trondheim Kammermusikkfestival har en ung, internasjonal og trøndersk profil, både når det gjelder utøvere og tilhørere. Rundt 50 prosent av publikum er studenter, opplyser Snøfugl.

-Nettopp derfor setter vi stor pris på å ha kronprinsessen som høy beskytter, sier han.

Den internasjonale festivalen som i år arrangeres for 8. gang, varer fra tirsdag 23. til søndag 28. september. Det satses på alle sjangere innenfor kammermusikken, ikke bare klassisk, opplyser festivalsjefen. I tillegg til det klassiske kan han love både jazz, folkemusikk, techno, litteratur, mat og edle dråper under festivalen.

Festivalkomponist er den verdenskjente amerikaneren Steve Reich (66) som både vil delta som komponist og utøver på slagverk under festivalen.

Guttekoret

Under åpningskonserten i Nidarosdomen deltar blant andre Nidarosdomens guttekor — som prinsesse Märtha Louise er høy beskytter for - og Vertavo-kvartetten i tillegg til Ernst Kovacic (fiolin) og sangere fra Schola Sanctae Sunnivae og Schola Gregoriana Pragensis.