Politiet fikk 17.43 melding om en førerløs båt som gikk kjørte rundt i ring ved Herøya i Randesund. De som meldte fra om uhellet kunne ikke se noen fører, skriver Fædrelandsvennen.

Politiet anså meldingen som veldig dramatisk, og sendte både redningsskøyten og luftambulansen til stedet. Etterhvert viste det seg at det hele ikke var så dramatisk og luftambulansen ble kansellert.

I ettertid vister det seg at føreren av båten var selveste kronprins Haakon.

— Jeg kan bekrefte at det var kronprins Haakon som gikk i vannet, forteller operasjonsleder Frank Solås, ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Kronprinsen skal ha kommet uskadet fra det hele.

Flere mennesker fikk med seg dramatikken på sjøen.

— Vi stod på et fjell like i nærheten og så på det som skjedde. Ribben, som folk sa var kronprinsen sin, kjørte rundt i ring. Båten stoppet ikke før båten var tom for bensin. Redningsskøyta snakket til kronprinsens eskortetjeneste, før de kjørte videre. Det så ikke så veldig dramatisk ut, forteller et vitne, til fvn.no.

Assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen ved Slottet bekrefter episoden.

— Han hadde ikke montert dødmannsknappen, så båten gikk i ring. Han ble tatt opp av politiet. Kronprinsen ble ikke skadet og er i fin form, sier Gjeruldsen, til VGNett.

Kronprinsens ufrivillige bad kommer bare et døgn etter hans livvakter trådte til da en båt stod i full fyr ved Tømmerstø i Kristiansand.