I anledning fødselsdagen hadde kronprinsparet invitert til familiefoto på sitt nye sommerparadis Flatholmen i Risør kommune. Fire fotografer, to lokale og to byråfotografer, var invitert til å ta de første offisielle bildene av kronprinsfamilien på Flatholmen.

Bildene ble tatt på det høyeste punktet på den lille øya, et godt stykke fra selve sommerhuset. Etter mye regn siste døgn, var det heldigvis opphold da fotograferingen fant sted.

Prinsen ønsket velkommen

Det var yngstemann i familien, prins Sverre Magnus som sammen med en venn av kronprinsparet møtte fotografene da de ankom i båt like før klokka 11 søndag.

Prinsen, som i familien bare omtales som Magnus, kunne fortelle fotografene at han hadde det fint ute på Flatholmen.

Flagget var heist for kronprinsen, og begge barna var svært opptatt av å fortelle at pappa hadde bursdag og at de hadde bakt kaker fra tidlig om morgenen. Ifølge fotografene var de to små også rause med kos og klemmer til pappa i anledning dagen.

Storebror Marius var ikke til stede under fotoseansen. Han ferierer for tiden sammen med sin far og farens familie.

Privat feiring

Bortsett fra flagging fra alle offisielle bygninger, er det ingen offisiell markering av kronprins Haakons 35-årsdag. Dagen feires privat med familie og venner på Flatholmen, men Slottet vil ikke oppgi hvem som er invitert til fødselsdagsfeiringen.

Ifølge fotografene var kronprinsessens mor, Marit Tjessem på vei ut til øya da båten med fotografene returnerte til Risør.

Kongeparet har ifølge Se og Hør allerede vært på besøk hos kronprinsfamilien på deres nye feriested. De kom med kongeskipet, som lå for anker utenfor Flatholmen for en uke siden.

Enkel standard

Kronprinsparet kjøpte hytta på Flatholmen i mai for 9 millioner kroner. Hytta, som er den eneste på øya, er på rundt 60 kvadratmeter og av enkel standard, og paret har ingen planer om å bygge ut hytta foreløpig.

Tidligere i sommer har kronprinsfamilien tilbrakt flere uker i en enkel fangsthytte på Svalbard.

Kronprinsparet og barna inviterte til sommerfotografering på Flathomen. Bildene ble tatt på det høyeste punktet på den lille øya, et godt stykke fra selve sommerhuset.
Scanpix, Lise
Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus var rause med kos og klemmer til pappa i anledning bursdagen. Barna hadde bakt kanelsnurrer.
scanpix
Prinsesse Ingrid Alexandra gir pappa en god bursdagsklem
scanpix
Kronprins Haakons 35-årsdag søndag skulle feires med venner og familie på Flatholmen utenfor Risør. Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus stilte til fotografering på formiddagen.
Scanpix