Politiet opplyser at det trolig vil bli en del trafikkopphopning på Danmarks plass når kronprinsparet skal besøke Gamlehaugen i ettermiddag.

— For å få fri flyt for eskorten som skal kjøre fra Bergen sentrum til Gamlehaugen, må politiet gjennomføre manuell trafikkdirigering på Danmarksplass. Opphopningen vil gjelde trafikk i øst-vestlig retning (Michael Krohnsgate og Ibsensgate), heter det i en pressemelding fra politiet.

— Vi har ekstra bemanning med politimotorsykler og trafikkpoliti, opplyser informasjonsleder Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt.

Kronprinsparet landet på Flesland klokken 13.40 i dag. Der ble de tatt imot av ordfører Herman Friele og Fylkesmann Svein Alsaker.

Kronprins Haakon skal foreta utdelingen av Holbergs internasjonale minnepris 2004. Arrangementet starter klokken 16 i Håkonshallen.

Kl. 19.30 er statsminister Kjell Magne Bondevik vert for en regjeringsmiddag i anledning utdelingen av Holbergprisen i Håkonshallen på Bergenhus festning.

Kronprinsparet skal delta på middagen før de drar tilbake til Oslo med nattoget i kveld.

PÅ BANKETT: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit skal i kveld delta banketten i Håkonshallen i forbindelse med utdelingen av årets Holbergpris.