Kronprinsen var søndag ettermiddag til stede i Europahallen i Aalborg, der det var familiedag for å friste dansker til å legge vinterferien til Norge. Bak arrangementet Norske Opplevelser står blant andre Innovasjon Norge.

Tidligere på dagen klippet kronprinsen over snoren for den nyrenoverte gaten Boulevarden, og spaserte fra jernbanen til rådhuset hvor det var mottakelse og lunsj.

Kronprinsens opphold i Aalborg fant sted i forkant av det norske kongehusets besøk i København, som starter mandag. Kronprins Haakon skal da sammen med kong Harald og dronning Sonja være med å markere Norges hundreårsjubileum som selvstendig kongedømme.

Høygravide kronprinsesse Mette-Marit kommer ikke til å delta under Danmarks-besøket.

Danmarks dronning Margrethe og prins Henrik er vertskap for det norske kongeparet og kronprinsen, og vil blant annet by på offisiell lunsj på Fredensborg Slot. I tillegg skal de norske gjestene innvie en utstilling om den danske prins Carl, som ble valgt til Norges kong Haakon i 1905, og overvære en festforestilling i Det Kongelige Teater.

Kronprins Haakon innviet søndag Aalborgs nyrenoverte gate Boulevarden, flankert av byens borgermester Henning G. Jensen (t.v.) og teknisk rådmann Henrik Thomsen.
Henning Bagger