En mann ble skutt i en kjeller på Grønland i Oslo søndag ettermiddag, skriver Aftenposten.no.

Ifølge innsatsleder Frode Romsloe ved Oslo politikammer kom mannen seg ut ved egen hjelp, og skal ha gått rundt hjørnet og inn på Botsen pub i Åkerbergveien. Herfra ble det tilkalt hjelp, sier Romsloe.

Puben ligger like ved Politihuset på Grønland.

Politiet ønsker ikke å si noe om identiteten til mannen. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot.

— Vi har ikke funnet våpenet, sier Romsloe. Kriminalteknikere har undersøkt åstedet. Gården hvor skytingen fant sted var en stund sperret av.

Politiet ønsker ikke å si noe om gjerningsmannen og offeret skal ha kjent hverandre eller noe om foranledningen for skytedramaet.

«Jeg er skutt»

33-åringen ble sendt til Ullevål universitetssykehus etter at personalet ved Botsen pub ringte etter ambulanse.

Pubens eier (som ikke vil ha navnet sitt i avisen) sier til Aftenposten.no at det først kom inn en kvinne som ropte at det måtte ringes etter ambulanse.

Like bak henne kom mannen.

— Han kom selv gående inn i lokalet. Vi spurte hva som hadde skjedd, og han svarte «jeg er skutt», sier eieren.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 17.32.

Mannen satte seg deretter ned for å vente på ambulanse. Denne skal ha kommet raskt til stedet.

Eieren av puben sier at offeret så ut til å være av afrikansk opprinnelse. Det skal ha vært rundt fire-fem gjester i puben da mannen kom inn.

- Trolig skutt med hagle

— Mannen var bevisst da han kom til sykehuset med skuddskader i brystet. Mannen ble trolig skutt med hagle, men vi har foreløpig ikke funnet våpenet, sier Ole Petter Jacobsen, vaktleder på sentralvakten i Oslo politidistrikt til NTB.

Mannen som ble skutt har ifølge politiet ikke noen tilknytning til åstedet, og operasjonsleder Vidar Hjulstad i Oslo politidistrikt utelukker overfor NTB ikke muligheten for at gjerningsmannen kan være bosatt i blokka der skytingen skjedde.

— Offeret har etter det vi vet ikke hatt noe med denne adressen å gjøre tidligere. Vi utelukker ikke at gjerningsmannen kan være bosatt i en av de mer enn 100 leilighetene i gården, sier Hjulstad.

Ifølge Hjulstad tilhører ikke den skadde 33-åringen noe spesielt miljø. Sykehuset betegner tilstanden hans som kritisk, men stabil.

Politiet var kl. 01 natt til mandag fortsatt på jakt etter gjerningsmannen.