Sjøfolkene i Redningsselskapet viser ingen solidaritet med dem som i alle år solidarisk har stilt opp for dem, hevder Arild Braathen.

– De sjøansatte har i alle år vært i stand til å gjøre sitt viktige arbeid fordi frivillige og landansatte i alle år har stilt opp for dem. Men når jeg og mine kolleger på land blir snoket på i e-poster, trakassert og satt under feilaktig tiltale, viser sjøfolkene ingen solidaritet mot sine kolleger på land, sier Arild Braathen.

Han understreker at det er de tillitsvalgtes uforbeholdne støtte til Monica Kristensen Solås han angriper, ikke mannskapene som sådan.

– Trist

Fortsatt sterkt preget av at han selv ble frikjent for underslagstiltalen og dermed hovedgrunnlaget for at han ble sparket, kommenterte Braathen situasjonen i selskapet. Han synes det er veldig trist at selskapet har kommet opp i denne ulykkelige situasjonen.

– Det er spesielt trist når jeg tenker på hvordan situasjonen var i Redningsselskapet da Anne Enger Lahnstein sluttet og Monica Kristensen Solås overtok. At det da var behov for en stor opprydding er den største bløffen som er presentert. Omorganisering ja, men når du skal rydde på loftet er det ingen grunn til å brenne ned hele huset, sier Braathen.