Partiet går fra en 44-årig tilværelse som opposisjonsparti til å bli regjeringsparti. Overgangen kan bli tung, bekrefter stortingsrepresentant og miljøpolitiker Hallgeir Langeland.

— Det blir hardt, men vi har vært innstilt på det lenge. Jeg har jobbet for det jeg står for i 30 år og stått på med rødt flagg, men nå må jeg senke flagget litt. Vi har fått gjennomslag for viktige ting på energi, men når det gjelder nordområdene er det ikke så bra som det burde vært. Jeg synes likevel det er til å leve med, sier han.

- God dekning Partileder Kristin Halvorsen tror alle skal bli fornøyd med regjeringsplattformen som er forhandlet frem på Soria Moria.

— Vi har sikret oss god dekning i partiet hele veien nettopp fordi vi ville ha hele laget med, så jeg tror alle skal bli godt fornøyd, sa Kristin Halvorsen på vei til møtet med medlemmene av landsstyret og stortingsgruppen. Totalt 48 sentrale SV-politikere skulle si sin mening. Det var ventet at møtet ville ta minst fem timer.

Historisk Halvorsen var ordknapp om hva som står i erklæringen og hvilken statsrådspost hun selv skal ha.

— Det er et historisk dokument, og jeg er glad jeg kan presentere det med stor entusiasme, sier hun.

Nestleder Øystein Djupedal synes regjeringsplattformen er veldig god og preget av en ny kurs for Norge.

— Dette er en veldig sterk satsing på fellesskap og solidaritet, sier han.

Justispolitiker Inga Marte Thorkildsen sier at SV setter sitt preg på regjeringspolitikken når det gjelder vold mot kvinner, overgrep mot barn og menneskehandel.

— Vi har også fått gjennomslag for noe når det gjelder tomtefesteloven, sier hun