Midt imellom havnet Lars Grønnerød. Med faren på bakerste tilhørerbenk ble kjøpmannssønnen dømt til 18 år bak murene.

Dermed fikk han tre års avslag fra maksimumsstraffen for sin medvirkning til å oppklare saken. Grønnerød er imidlertid alt annet enn fornøyd med dommen, og anket på stedet. Det gjorde han til tross for råd fra sin forsvarer advokat Steinar Wiik Sørvik om å ta betenkningstid.

Anket på stedet

— Jeg er dømt for noe jeg overhodet ikke har gjort, sa Grønnerød og kunngjorde at han anket på stedet.

Advokat Wiik Sørvik er ikke i tvil om hvem som har ansvaret for at hans klient ble dømt.

— Kristins forklaring om at det ble planlagt drap på lille julaften er utelukkende grunnen til at Lars ble dømt, hevder Wiik Sørvik overfor NTB.

Kristin fikk betaling

Selv var Kirkemo Haukeland svært glad for å bli trodd. Dommerne i Nes herredsrett trodde nemlig ikke på det hun fortalte om drapsplanlegging lille julaften i 1998.

Det medførte at 29-åringen ble dømt til fengsel i 21 år. Eidsivating lagmannsrett valgte på sin side å belønne Kirkemo Haukeland fordi de mener hun har bidratt til å oppklare saken.

Retten var helt klar på at det er gårdskonflikten som førte til trippeldrapene i kårboligen på Orderud gård. I dommen slår de fast at begge ektefellene over lengre tid har planlagt drap, samt at de har hatt et forsett om å fullbyrde de grusomme planene.

Veronica Orderuds forsvarer, advokat Frode Sulland, hevder dommen mot ekteparet Orderud er helt feil. Han krever at etterforskningen må fortsette.

(NTB)