HALLGEIR OFTEDALAv tiltalen går det frem at de to først begikk grove seksuelle overgrep mot de to småjentene Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen før jentene ble drept med knivstikk. Kristiansen er i tillegg tiltalt for seksuelle overgrep mot to andre barn.

Før tiltalen ble lest opp, hadde retten i en time behandlet spørsmålet om saken skulle gå for lukkede dører. Kristiansand byrett bestemte at saken som utgangspunkt skal gå for åpne dører, men det ble reist en advarende pekefinger mot pressen med anmodning om ikke å referere detaljer fra saken som kan være belastende for de pårørende og ettermælet til de jentene som ble drept.

Viggo Kristiansen erkjente i retten delvis straffskyld i forbindelse med to andre seksuelle overgrep i nærheten av hjemmet sitt på Eg i Kristiansand.

Etter at de to tiltalte hadde gitt retten sine personalia, og aktor hadde lest opp tiltalebeslutningen, startet førstestatsadvokat Edward Dahl innledningsforedraget sitt. I dette foredraget skal han gå gjennom saken og presentere de bevis som påtalemyndigheten kommer til å føre.