PER MARIFJÆREN per.marifjaeren@bt.noKristiansand

Aktor presset i retten torsdag formiddag Viggo Kristiansen fra skanse til skanse i forklaringen på hva han gjorde til hvilke tidspunkt drapskvelden.

Kristiansen påstår han traff kameraten i baneheia litt over klokken seks, at de satt og pratet litt, og at Andersen deretter ville løpe en tur.

Sendte tekstmelding Deretter tok Kristiansen sykkelen og syklet til hobbyboden sin hjemme.

— Jeg syklet hjem, tok sykkelen inn i bua, stelte litt med sykkelen. Når det kommer til syklene mine, så er jeg veldig pirkete, forklarte Kristiansen.

— Hvor mye var klokken da du kom dit?

— Det var like etter halv syv, tror jeg, og jeg ble der inne til fem på halv åtte. Da gikk jeg opp og satt meg på trappen, tok en røyk, sendte tekstmelding til ei som heter (navet). Men jeg vet at jeg ikke har klart å holde orden på når eg kom opp fra bua i en del avhør.

Aktor gikk langt i å antyde at Kristiansen har flyttet tidspunktet for oppholdet i bua slik at det passer som alibi for drapene.

Usikker på tidspunktene - I politiavhør sier du at du var der fra 18.30 til 19.00. Nå sier du nærmere halv åtte, påpekte Dahle.

— Ja, jeg vet det, jeg er ikke helt sikker på tidspunktene.

Aktor:- Men er du sikrere i dag enn hva du var i september?

— Jo mer jeg har hørt om denne saken i mediene og slik, jo sikrere er jeg på at jeg har bomma på tidspunktene. I de avhørene tok jeg noen tidspunkter jeg trodde passet, for jeg visste ikke helt. Nå har jeg justert de i forhold til hva de har konfrontert meg med i avhørene, for de (politiet) har sagt at klokkeslettene ikke kan stemme.