Grunnen til suspensjonen er mistanke om mer omfattende medvirkning i den ulovlige e-postovervåkingen av selskapets ansatte enn det som tidligere har vært kjent, melder NRK.

Kristensen Solås har vært sykmeldt i lang tid. I løpet av de siste dagene har Redningsselskapet avdekket at snokingen i de ansattes e-post er mer alvorlig enn det som hittil har vært kjent, bekrefter fungerende generalsekretær i Redningsselskapet Kjell L. Brevik.

Ifølge NRK fikk Kristensen Solås i helgen flere tilbud fra arbeidsgiveren sin. Et tilbud om sluttpakke ble avslått. Deretter ble hun tilbudt å søke frivillig permisjon fra stillingen som generalsekretær. Alternativet var å bli suspendert. Vedtaket om å suspendere henne ble gjort søndag, etter at hun ikke ville godta noen av tilbudene, ifølge NRK.

Bråket i Redningsselskapet begynte i fjor i forbindelse med en omorganisering som gjorde at alle regionslederne ble oppsagt og tilbudt annen stilling. Flere andre forhold førte til voksende kritikk av lederstilen til generalsekretær Monica Kristensen Solås. Hun ble sykmeldt på ubestemt tid da Redningsselskapet ble politianmeldt av Datatilsynet for å ha lest de ansattes e-post. (©NTB)

bt.no kommer tilbake med mer.