Pakistansk UD kaller norges ambassadør i landet inn til møte torsdag formiddag for å få en redegjørelse om avsløringene PST-sjef Janne Kristiansen kom med i går.

FS00012041.jpg
ARSHAD MAHMOOD VIRK

Det sier talsmann for pakistansk UD, Abdul Basit, til Aftenposten.nos reporter i Pakistan.— Vi søker nå mer informasjon om saken, og det er for tidlig å si om dette er alvorlig eller ikke, sier han.

— Vi har kalt inn den norske ambassadøren til møte, som finner sted om kort tid. Der vil vi diskutere saken med henne, sier han.

- Hvor alvorlige er uttalelsene fra PST-sjefen?

— Vi søker nå mer informasjon om saken, og det er for tidlig å si om dette er alvorlig eller ikke.

UD: Naturlig med kontakt

— Vi vil komme med utdypende kommentarer når vi ser hva som kommer frem i møtet med den norske ambassadøren. Før det har vi ingen flere kommentarer, sier Basit.

Utenriksdepartementet i Norge bekrefter at norske myndigheter er i kontakt med Pakistan.

— Det er naturlig at vi har kontakt med pakistanske myndigheter. Utover dette har vi ingen kommentar, sier pressevakt i UD, Kjetil Elsebutangen, til Aftenposten.no.

- E-tjenesten har representanter

Under gårsdagens høring gikk Kristiansen langt i å røpe at den norske militære etterretningstjenesten opererer i Pakistan, da hun skulle svare på et spørsmål fra SVs Akhtar Chaudhury om hvordan PST får informasjon om landet:

«E-tjenesten har sine representanter i disse landene, så vi samarbeider via E-tjenesten om dette landet», da Kristiansen, ifølge det stenografiske referatet fra høringen.

Denne uttalelsen mener både justisminister Grete Faremo og statsminister Jens Stoltenberg kan utgjøre et brudd på PST-lederens taushetsplikt.

– Politiets sikkerhetstjeneste er en sentral aktør i arbeidet med å skape trygghet for befolkningen, og tjenesten er avhengig av bred tillit for å lykkes. I denne saken er det konstatert et mulig taushetsbrudd ved at gradert informasjon er offentliggjort, sier Stoltenberg til NTB.