Tirsdag formiddag fikk norske myndigheter bekreftet at den svært smittsomme sykdommen har nådd Frankrike. I ettermiddag møtes Landbruksdepartementet, Statens dyrehelsetilsyn og Veterinærinstituttet for å diskutere norske tiltak.

Vurdering Hanssen var tirsdag formiddag opptatt med budsjettkonferansen på Halvorsbøle. Informasjonsavdelingen i departementet sier imidlertid at sykdomsutbruddet ikke vil bli kommentert nærmere før etter krisemøtet.

Tidligere har Hanssen uttalt at han vil vurdere importforbud hvis det blir påvist smitte på kontinentet. En slik avgjørelse vil bli tatt etter en konkret vurdering av omfang, beliggenhet og andre omstendigheter.

Avlivet Gården i Frankrike som er nå er rammet, er nabo til en gård som hadde importert dyr fra Storbritannia, ifølge Landbruksdepartementet i Paris. Hele besetningen på 114 dyr ble avlivet allerede mandag.

Franske myndigheter har helt siden det første munn— og klovsyketilfellet ble rapportert i Storbritannia 19. februar, handlet som om sykdommen også var et faktum i Frankrike. 73.000 dyr er allerede avlivet og ytterligere 27.000 står for tur.

Flere gårder i en rekke fylker har blitt satt i karantene og det er foretatt systematisk desinfisering av kjøretøy som er kommet fra Storbritannia.

NTB