— Ingen har det godt nå, sier helsesjef og sykepleier gjennom mange år, Jorun Ø. Bjerke.

Det var for øvrig ekstra stille i kommunesenteret Dokka fredag. Da ble også kommunens ordfører begravet, og alle offentlige kontorer holdt stengt i den forbindelsen.

Ber om ro

Hjemme hos den avdøde skolegutten Johannes Åsheim frarådet helsepersonell familien å snakke med pressen i den vanskelige sorgreaksjonsprosessen.

— Nå trenger de pårørende tid og ro, sier Bjerke.

Samtidig har hun inntrykk av at bygdebefolkningen tar godt vare på hverandre i sorgen etter den grufulle hendelsen torsdag ettermiddag.

Legehjelp

På samme tid er hundeeieren, en kvinne i 30-årene, tatt under legebehandling. Hun er i sjokktilstand etter at fire av hundene hennes gikk til angrep og drepte den sju år gamle gutten, med det resultat at alle de 23 hundene hennes ble avlivet.

Etter det NTB forstår er mer utfyllende avhør av kvinnen utsatt i påvente av at hun skal komme til hektene, og noen siktelse er derfor ikke tatt ut mot henne.

Redd hunder

— I dagene framover anser vi det som svært viktig at hundeeiere holder hundene sine i bånd. Ungene er generelt blitt redde etter det som er skjedd, sier leder av PP-tjenesten i Nordre Land, Marit Ørstad.

Flere av Johannes Åsheims klassekamerater har hund. Det har også den avdøde guttens familie.

Kjenner du noen som er bitt av hund? Tips BT! Trykk på tips-ikonet nederst på siden eller ring oss på telefon 80034410

AVLIVET: Hundene som angrep og drepte syvåringen, samt alle de andre hundene i flokken, tilsammen 23 hunder, ble avlivet. Her blir noen av dem fraktet bort.
Foto: Erlend Aas/Scanpix