Det er Opplysningskontoret for kjøtt som også i år har opprettet en egen hjelpelinje.

– I fjor mottok vi telefoner fra flere hundre nordmenn som trengte råd og tips om julemiddagen. Noen ringer før ribba settes i ovnen. Noen ringer når uhellet er ute og lurer på hvordan de skal redde restene, sier informasjonsleder i Opplysningskontoret for kjøtt, Thomas Tangen.

Over halvparten av nordmenn spiser ribbe julaften, og Tangen venter mange telefoner fra ribbestekere i nød. Telefonen er betjent lille julaften og julaften mellom klokka 9 og 17 av kokker og andre mateksperter fra Opplysningskontoret for kjøtt og Kjøttbransjens Elitelag og svarer på ribbehenvendelser.

– Kokkene får spørsmål om det meste. Det disse ekspertene ikke kan om ribbesteking og ribbeberging, er ikke verdt å vite, sier Tangen.

Dersom ikke ribba blir sprø, er det bare å ringe 82030200, oppfordrer informasjonssjefen.

Thor Brødreskift