Fem personer er savnet etter brannen på Gulskogen ved Drammen søndag morgen, opplyser politiet til NTB. To personer er bekreftet omkommet.

15 personer ble evakuert fra den brennende treetasjes bygningen. Søndag kveld lette politiet etter fem savnede personer.

— Ut ifra foreløpige opplysninger kan jeg bekrefte at det er fem savnede, sier jourhavende jurist Monica Hanø i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

To av de femten som ble evakuert, ble sendt til sykehuset i Drammen. Den ene hadde brann- og røykskader, mens den andre hadde et mulig beinbrudd etter å ha hoppet ut fra den brennende bygningen. De resterende 13 har fått plass på et hotell i Drammen.

Minst 20 polakker

Etter det Drammens Tidende kjenner til, skal det ha vært mer enn 20 polakker som bodde i den store enboligen, som er omgjort til leilighetskompleks.

Kripos er koblet inn i etterforskningen av dødsbrannen på Gulskogen ved Drammen, som begynte ved 5-tiden søndag morgen. To personer ble sendt til Buskerud sykehus. En av dem hadde brann- og røykskader og den andre hadde trolig pådratt seg bruddskader etter å ha hoppet ut fra tredje etasje.

— Vi holder på å avhøre de 13 personene som ble evakuert til et hotell i byen, og Kripos vil komme for å undersøke brannen i løpet av kvelden, sier jourhavende jurist Monica Hanø i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

— Kripos skal bistå med kriminaltekniske undersøkelser, og vil i første omgang orientere seg om huset og området rundt, sier Hanø.

Kastet seg ut

Det er usikkert om Kripos vil få begynt på arbeidet søndag, eller om de må vente. Det er ennå ikke sikkert at huset er tilstrekkelig kjølnet etter brannen. I tillegg er det fare for at vegger kan rase sammen.

En nabo til boligen, Abdullah Emer (40), forklarte søndag til lokalavisen Drammens Tidendes nettutgave hvordan han så huset i full fyr og folk som kastet seg ut fra flere av vinduene.

— Det brant på trappen inn til boligen, derfor kunne de ikke bruke utgangsdøren. En person som løp ut den veien, ble stygt forbrent, sier Emer.

Det er uklart hvor mange personer som oppholdt seg i de tre leilighetene i bygningen da brannen brøt ut. Ifølge politiet var det registrert fire personer på adressen i folkeregisteret, men det var trolig en del familie og venner på besøk.

— Alle de som bor i huset, er polakker. Hvor mange som var i huset da det begynte å brenne, får vi klarlagt etter avhørene er ferdig, sier Hanø.

Det er, ifølge Hanø, altfor tidlig å si noe om årsaken til brannen, og hvor i bygningen den startet.

SCANPIX
SCANPIX