Tønsberg/Oslo (NTB-Mette Estep): Fredag forelå Kripos-rapporten om den voldsomme brannen der 20 år gamle Monica Mørch Røysland mistet livet.

En 29 år gammel mann er siktet etter mordbrannparagrafen. Han var observert i et trapperom i første etasje av bygningen kort tid før brannen ble oppdaget av forbipasserende natt til 1. april i år.

I den branntekniske rapporten konkluderes det med at brannen sannsynligvis startet i det aktuelle trapperommet i første etasje eller i bakgården utenfor trapperommet. Det utelukkes heller ikke at brannen kan ha startet begge steder.

Brannårsak

– Vi mener helt klart at dette styrker våre bevis mot siktede i saken. Ut fra den taktiske og tekniske etterforskning er politiet derfor innstilt på å opprettholde siktelsen mot mannen, sier etterforskningsleder og politiadvokat Rina Stokke i Vestfold politidistrikt til NTB.

I Kripos-rapporten heter det at brannårsaken sannsynligvis er bar ild, noe som betyr at en åpen flamme er tilført slik at brannen har startet.

– Det konkluderes ikke med at brannen er påsatt, men at årsaken sannsynligvis er bar ild styrker vår teori om ildspåsettelse, sier Stokke.

Kan ha vært hevn

Etter brannen avhørte politiet svært mange personer som skal ha oppholdt seg i bygården før og under brannen. Mange av dem skal ha vært på nachspiel i en av leilighetene. Ifølge VG har flere vitner fortalt at den siktede ble nektet adgang til festen og at politiets teori er at 29-åringen tente på huset som en hevnaksjon.

– Dette ønsker vi ikke å kommentere, sier Stokke.

Det er berammet nytt fengslingsmøte for 29-åringen 25. mai.