Bare i Norge er 400 kilo hasj, 10 kilo heroin og 6 kilo kokain beslaglagt. Politiet har beslaglagt millionbeløp i kjølvannet av operasjonen som seksjonen for organisert kriminalitet ved Kripos har ledet.

I tillegg til de fysiske beslagene, har politiet siktet flere av personene i saken for et hasjparti på 224 kilo som ikke er beslaglagt.

— Dette er en veldig spesiell sak der vi har beveget oss inn mot dem som organiserer storstilt narkotikatrafikk til Norge, sier politiinspektør Reidar Brusgaard til Dagbladet.

Politiet har gitt den internasjonale saken navnet «Operasjon Broken Lorry». Saken startet etter at Tollvesenet hadde stanset en nederlandsk personbil på Svinesund 28. februar i fjor. Saken utviklet seg etter hvert til å bli betydelig også i internasjonal målestokk, med etterforskning rundt flere marokkanske miljøer i Norge og Nederland. I Amsterdam ble tre brødre oppsporet. Den eldste av dem antas å være hovedmannen i narkotikanettverket. De er nå siktet av nederlandsk politi og begjært utlevert til Norge