Kripos startet søndag formiddag sine tekniske undersøkelser av stedet på Akslafjellet der en død kvinne ble funnet lørdag.

Krimteknikere fra Kripos satt søndag morgen i møte med etterforskningsgruppen i Ålesund. Deretter begynte de arbeidet med å undersøke stedet det en død kvinne ble funnet lørdag. Politiet tror det er den savnede Anja Weløy Aarseth som er drept på byfjellet i Ålesund.

— Så langt har vi ikke gjort annet på funnstedet enn å sikre det og opprette vakthold gjennom natten. De tekniske undersøkelsene begynner ikke før Kripos er klar, sier politidvokat Yngve Skovly.

Fra før har Kripos sendt to taktiske etterforskere, som begynte å jobbe med saken allerede i søkefasen.

Det er uklart hvor lang tid arbeidet på funnstedet vil ta.

Døgn med sporsikring

Sporsøket blir et møysommelig arbeid.

— Vi vil helt sikkert holde på i flere døgn, sier Per Angel, leder for ID-gruppen i Kripos.

Selv om et åsted eller funnsted utendørs er verre enn innendørs, er det fortsatt realistisk å finne spor.

— Det er fullt mulig å finne overflatevev eller DNA på gjenstander som kvister, steiner eller andre gjenstander. Alt i området vil bli sikret, sier Angel.

Den døde kvinnen vil trolig bli formelt identifisert i løpet av dagen. Kripos bruker enten DNA-sammenligning eller tannjournal for formelt å bekrefte identiteten, og ikke ansiktsgjenkjenning.

Selv om det har gått nær tre døgn fra Aarseth ble sett sist til funnet i går, og det i perioder har falt nedbør i Ålesund, mener Angel at tidsoppholdet ikke er kritisk.

— Tid er en uheldig faktor, men tre dager er ganske vanlig i slike saker, sier han.

Mistenkelige personer

Politiet sjekker nå flere tips om mistenkelige personer som er observert i nærheten av funnstedet. En kvinne har fortalt om to mistenkelige menn som kom gående ved veikrysset mot Fjellstua, bare noen hundre meter fra stedet der den omkomne kvinnen ble funnet.

— Jeg så to menn som kom gående mot veikrysset der fra Fjellstua. De passet liksom ikke inn der, har vitnet sagt til TV 2. De to personene skal ha oppført seg rart, og den ene skal ha dratt med seg den andre.

I tillegg observerte politihelikopteret en mann som stod alene noen hundre meter fra funnstedet. Mannskapet i helikopteret beskrev mannen som mistenkelig.

Politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt sier de undersøker flere observasjoner av mistenkelige personer. Men så langt har politiet ingen konkrete holdepunkter for at de har noe med dødsfallet å gjøre.

— Slike observasjoner av mistenkelige personer kan ofte være villedende, fordi man ikke kan se på en person om vedkommende har gjort noe. Personer som ser mistenkelige ut kan være helt uskyldige, og omvendt, sier Skovly.

Ønsker tips

Han understreker likevel at politiet fortsatt er svært interessert i observasjoner fra publikum. Så langt har det kommet inn om lag 230 tips. I tillegg har politiet bedt om at personer som har vært på Aksla onsdag ettermiddag, sender mail til politiet.

— Hensikten er at vi skal få oversikt over hvem som har befunnet seg i området, sier Skovly.

Familien har søndag frigitt to nye bilder av Anja Weløy Aarseth.