Politiet var så sent som lørdag kveld ikke sikre på hva de sto overfor – en alvorlig voldshandling eller en ulykke. Nå er saken oppgradert og etterforskes på bred front.

– Vi har satt inn store ressurser. To teknikere fra Kripos kom lørdag. Taktikere fra Kripos kommer senere i dag, sier etterforskningslederen, politifullmektig Merethe Falkevik, ved Nordmøre politidistrikt, til NTB.

Hun opplyser at politiet foreløpig ikke har noen konkret mistenkte.

Svært kritisk

Mannen ble funnet sterkt skadd i Omagata på Nordlandet i Kristiansund. Politiet går bredt ut og ber om tips.

Mannen har store hodeskader, og tilstanden betegnes som «svært kritisk». Han er til behandling ved sykehuset i Kristiansund.

34-åringen kommer fra et såkalt belastet miljø og er en kjenning av politiet. Han er fra Kristiansund-området, men ble funnet i et industriområde der han ellers ikke har noen tilknytning, ifølge Falkevik.

Bekjentskapskrets

– Vi fikk meldingen om funnet av en person på vei til jobb tidlig lørdag. Vi har ikke vitner til selve hendelsen, men har fått tips fra publikum. Vi har gjennomført en del avhør og fortsetter å ta nye avhør av mannens bekjentskapskrets, sier Merethe Falkevik.

Hun opplyser at politiet jobber med å kartlegge mannens bevegelser i tidsrommet før han ble funnet.

Politiet ønsker å komme i kontakt med folk som har vært i det aktuelle området mellom fredag kveld klokka 22 og lørdag morgen klokka 7.30. (©NTB)