– Omstendighetene rundt dødsfallet er ikke avklart. Vi definerer funnet som mistenkelig, sa operasjonsleder Kurt Løklingholm i Rogaland politidistrikt til NTB fredag kveld.

Sikret stedet

Utover kvelden og et stykke inn i natten til lørdag jobbet åstedsgranskere med å sikre spor på åstedet. Det ble slått opp telt over stedet der den uidentifiserte mannen ble funnet av turgåere i 19-tiden fredag.

Funnstedet ligger på østsiden av Hundvåg, på et jorde ved en gangsti i nærheten av Lunde skole.

– Etterforskningen ble frosset en gang i løpet av natten. Vi venter nå på assistanse fra Kripos, som er ventet i løpet av morgenen, sier operasjonsleder Geir Gjestal i Rogaland politidistrikt til NTB ved 6.30-tiden lørdag.

I 40-årene

Politiinspektør Ernst Rossebø leder etterforskningen. Han opplyser at den avdøde mannen var forbrent.

– Den avdøde hadde brannskader, men jeg kan ikke si noe sikkert om i hvor stor grad vedkommende var forbrent, sa Rossebø til NTB fredag.

Operativ uteleder Einar Johannessen sier til Aftenbladet.no at mannen er i 40-årene og pen i tøyet. Han sier også at det ikke er registrert noen meldinger om savnede i området som kan settes i sammenheng med funnet.

Tidlig stadium

Rogaland politidistrikt er inntil videre tilbakeholdne med opplysninger fra funnstedet, men har ifølge Aftenbladet.no funnet gjenstander i terrenget rundt den døde som politiet anser som «unaturlige».

Etterforskningen er på et tidlig stadium, og politiet har foreløpig ikke konkludert med at dødsfallet er et drap.

– Med dødsfallet er definert som mistenkelig. Da gjøres de samme kriminaltekniske undersøkelser som ved en drapsetterforskning, sier Rossebø til NTB.