Lastebilen, en rødlakkert VW av typen LT50, tilhører Stord kyrkjelege fellesråd og blir vanligvis brukt til å frakte ansatte og utstyr som skal vedlikeholde kirkegårdene i kommunen. Men bilen blir også brukt til mer ugudelige aktiviteter.

Nye lovbrudd

For lastebilen har vært stjålet to ganger tidligere de siste par årene, og har da vært brukt til forskjellig lovstridig aktivitet. Og nettopp denne natten da bilen for tredje gang forsvant fra garasjen sin, kan politiet melde om nye lovbrudd i området, blant annet innbrudd i et apotek.

-Bilen var vekk da jeg kom på jobb i dag tidlig, forteller arbeidsleder John-Atle Malkenes til bt.no. -Vanligvis pleier vi å finne den igjen i et skogholt eller noe, men dette er svært irriterende for oss. Vi trenger bilen, og dessuten påfører disse tyveriene oss utgifter som går direkte ut over vår drift.

Som flyttebil

Som vanlig parkerte Malkenes torsdag ettermiddag bilen i rubbhallen der den har garasje. I dag tidlig fant han en moped henslengt på stedet, pluss en haug knust glass.

-Mopeden er sikkert stålet og brukt til å komme seg hit. Glasset er nok fra sideruten de har knust for å komme seg inn i bilen vår, konstaterer han.

Makenes forteller at bilen har vært brukt i forbindelse med innbrudd tidligere, og en gang var den sågar stjålet og benyttet som flyttebil. -Deler av flyttelasset lå igjen på lasteplanet da vi fant den, forteller Malkenes. Det er ennå for tidlig å si sikkert om det er noen sammenheng, men politiet i Sunnhordland kunne fredag morgen fortelle om et par uvanlige episoder i nær-området av lastebiltyveriet.

Apotek og påkjørsel

Blant annet er et vindu rapportert knust hos Apotek 1 på Stord. Politiet er ennå ikke sikre på om noen har vært inne i lokalene, eller om noe er stjålet. I tillegg ble en 29-årig kvinne ved 06-tiden fredag funnet i forkommen tilstand ved en bro i nærheten av Sagvåg på Stord. Overfor politiet har den noe berusede kvinnen forklart at hun ble påkjørt, noe politiet nå skal undersøke videre. Kvinnens sykkel ble funnet like ved henne, og hun er sendt til sykehus med mulig kragebensbrudd.

Politiet kan inntil videre verken utelukke eller bekrefte om det er sammenheng mellom disse sakene. Kirkens stjålne lastebil var fredag formiddag ennå ikke gjenfunnet. Den har registreringsnummer TL 16522.