Ifølge styret i TV 2 Interaktiv skal pengene spares gjennom å kutte personalkostnadene knyttet til innholdsproduksjon på internett.

Administrerende direktør Gunnar Stavrum i TV 2 Interaktiv vil på et møte med de ansatte mandag si hvor mange som må sies opp.

Redaksjonsklubben, som representerer de ansatte, mener at TV 2-konsernet har brutt løftene sine om en offensiv satsing på internett. De mener at ledelsen ikke la opp et realistisk budsjett etter kuttene i staben i mars.

Stavrum vil overfor NTB ikke kommentere kravet om hans avgang, men sier at det kun er styret i TV 2 Interaktiv som har mandat til å bestemme hvem som blir eller går.

Bakgrunnen for fredagens styrevedtak om kutt er ifølge Stavrum at innholdsproduksjonen ikke lønner seg så lenge teleselskapene ikke er villige til å dele på inntektene de har på nettrafikken.

TV 2 Interaktiv vil fortsatt satse på tekst-TV, SMS, rubrikkmarked og teletorg-tjenester. Alle disse tjenestene er lønnsomme i dag.

Dette er andre gangen i år TV 2 Interaktiv kutter i budsjettet. I mars måtte de spare 17 millioner kroner i et forsøk på å gjøre internettsatsingen lønnsom.