Trond Flaa føler seg uthengt og forhåndsdømt i både aviser, fjernsyn og radio. Nå hadde han ikke noe valg. Han måtte møte pressen for å renvaske seg for drapet på kjæresten sin.

— Det var ikke jeg som drepte Tina, sa Flaa på en pressekonferanse i Stavanger tirsdag ettermiddag.

- Prøvd å leve normalt

Trond Flaa er bitter. Han var siktet for drapet på Tina Jørgensen i over ett år. Flaa ble drapssiktet 31. oktober 2001, ett år etter at kjæresten ble funnet drept i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren Han satt varetektsfengslet i sju uker. Lille julaften i fjor henla Riksadvokaten siktelsen på grunn av bevisets stilling.

— Jeg har forsøkt å leve normalt denne tiden. Har gått på jobb. Det har vært min måte å bearbeide dette på, forklarer Flaa. Men det har vært vanskelig å leve normalt. Da han ble siktet, ble både navn og bilde av ham vist i flere medier.

— Jeg har følt at folk kikker. Det er en ekkel følelse, sier Flaa.

Ikke oppklart

Stavanger-politiet vil ikke fortsette etterforskningen i Tina-saken, med mindre det dukker opp nye spor. Flaa kan ikke slå seg til ro med at drapet på Tina ikke blir oppklart.

— Politiet sier de har gjort en god jobb. Det har de ikke. Nå må de rette opp dette. Sette i gang med nye folk, mener Flaa.

Han ventet med å bestemme seg for å reise erstatningskrav inntil politiet avklarte hva som skulle skje med etterforskningen. Når saken ikke skal etterforskes videre, blir mistanken hengende ved, mener Flaa.

— Jeg føler ikke at jeg er fri for mistanke, sier Flaa. Han har likevel ikke gitt opp håpet om at drapet blir oppklart en dag. Han tror ikke det er mulig for en gjerningsmann å leve med det grufulle drapet på samvittigheten.

— Jeg tror de eller den som har gjort det, råtner opp innvendig, sier Trond Flaa.

- Viktig å få erstatning

Trond Flaa har hatt støtte fra mange mennesker i de to og et halvt årene som er gått siden Tina forsvant 24. september 2000. Den viktigste støtten er kommet fra blant andre Tinas mor og bror.

— Det har betydd uendelig mye for meg, sier Flaa. Han legger til at han hver dag har hatt en "usynlig hjelper" som har vært svært viktig for ham. Men han vil ikke utdype hvem den usynlige er.

Hans forsvarer, advokat Atle Helljesen, mener det er viktig for Flaa å reise erstatningskravet.

— Vi ønsker ikke en ny Birgitte Tengs-sak, sier Helljesen. Advokaten påpeker likevel at det er flere spor som politiet ikke har etterforsket ferdig.

— Flaa er bitter. Ikke minst fordi det er for sent for etterforskerne å følge andre spor, sier Helljesen. Han har hele tiden uttalt at siktelsen mot Flaa var uberettiget, og mener politiet burde sett dette tidligere. Blant annet fordi lokket over dreneringskummen der Tina ble funnet, var så tungt at to politimenn måtte bruke verktøy for å åpne det. - Det er ikke min oppgave å ha noen mening om dette, men det er klart det finnes andre spor, sier Helljesen.

(NTB)

ERSTATNING: Trond Flaa møtte pressen i dag Flaa mener pressen forhåndsdømte ham. Foto: Scanpix