I et intervju med en propagandakanal for al-Qaida i Irak forteller han også at han gir 200 fatwaer om dagen.

— Jeg har åpnet et nettuniversitet, der det er 150 som nå tar en avsluttende eksamen, sier Krekar i intervjuet ifølge VG Nett.

Krekar forteller om sin virksomhet og benytter anledningen til å klage over tilværelsen i Norge.

— I ni år har jeg vært gissel i mitt eget hus, uten de enkleste rettigheter som tilfaller en levende skapning. Uten oppholdstillatelse, uten arbeidstillatelse, uten rett til å eie noe, uten pass, uten organisasjonsfrihet, sier Krekar.

Den tidligere lederen av den kurdiske islamistgruppen Ansar al-Islam forteller at han pleide å arbeide som imam ved en moské i Oslo, men at han har flyttet virksomheten til internett.

På nettet har han etablert seg som en autoritet overfor sine tilhengere, og gir fatwaer - svar på spørsmål om islamsk lov.

— Jeg har gitt 10.000 forelesninger og 70.000 svar på spørsmål om islamsk lov. Jeg har skrevet 20 bøker, blant annet leksikon og utredninger om islamsk lov. Jeg har aldri pensjonert meg, sier Krekar, som også vektlegger at han vil fortsette å støtte jihad (hellig krig).

Etter det VG Nett erfarer, samsvarer Krekars egne anslag med Politiets Sikkerhetstjenestes (PST) opplysninger om ham.

Krekars advokat, Brynjar Meling, sier mullaen informerte norske myndigheter om nettundervisningen senest i august i fjor. Om Krekar tjener penger på undervisningen, hvem som studerer der, og hvordan studentene velges ut, vet advokaten ikke.