— Ordreinngangen for 2006 ligger allerede 25 prosent over tilsvarende periode i fjor, og cruise har aldri vært mer populært, sier administrerende direktør Arthur Kordt.

ESC er en av verdens største formidlere av skipsagenttjenester og utfluktstjenester til cruiseskip. Selskapet er markedsleder i Norden, og vil med nåværende etterspørsel omsette for mer enn 200 millioner kroner neste år. I 2001 omsatte ECS for 100 millioner.

For fire år siden besluttet selskapet å satse sterkere i Skandinavia, dette bærer nå frukter.

— I Sverige og Danmark opplever vi enda større etterspørsel enn i Norge. At europeerne etterspør opplevelser i Østersjøen er det ingen tvil om, sier Kordt.

I fjor sommer kjøpte Vollvik Invest et stort antall aksjer i selskapet, og er nå sammen med Arthur Kordt blant selskapets største aksjonærer.

Vollvik Invest gikk inn som både strategisk og finansiell eier.

  • De nye eierne oser av optimisme som igjen slår positivt ut i organisasjonen. Vi fortsetter vår strategi med økt fokus på internasjonal satsing, samtidig som vi ønsker større oppmerksomhet på vårt norske produkt.

— Vi tar hånd om cruiseturistene når de ankommer havnene, og det ligger et betydelig potensial i utfluktsarrangementer. Vi arbeider fortløpende med å utvikle og å tilby de beste opplevelsene og severdighetene, forteller Kordt.