Det er ingen personer som er registrert som beboere i trebygningen i Sandakerveien 16. Det skal heller ikke ha vært mennesker i bygget da det begynte å brenne.

— Vi jobber nå med at brannen ikke skal spre seg til omkringliggende bygg, sier Arne Nurni, fungerende vaktkommandør i Oslo brannvesen til Aftenposten.no like før klokken 23.

Vinduer eksploderte

Flere vinduer i bygget skal ha eksplodert. Det står flammer høyt opp av taket på bygget, og det ligger tykk røyk over området. Brannvesenet angriper brannen fra flere steder, og deler av Sandakerveien er sperret av, skriver VG Nett.

Ved midnatt opplyser brannvesenet at det har seksten biler og 45 personer på stedet.

— Andre etasje er totalskadd, vi jobber nå med å forsøke å berge deler av første- og underetasjen, sier fungerende vaktkommandør i Oslo brannvesen, Bjørn Tore Farstad, til Aftenposten.no.

Farstad opplyser at det vil pågå slukkingsarbeider til langt ut på dagen fredag.

39 evakuert av politiet

Brannvesenet har lykkes å hindre spredning, men politiet evakuerte 39 beboere i Sandakerveien 20.

— I tillegg evakuerte noen seg selv, da det på et tidspunkt var mye røyk. Nå er det kontroll på brannen og røyken har avtatt. Alle de evakuerte er tilbake i leilighetene sine, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt, til Aftenposten.no ved halv ett-tiden.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 22.

Årsaken til brannen er ikke kjent.