Det ble fredga kveld meldt om brann i en bygård i Kjøpmannsgata i Ålesund sentrum.

Brannen startet på loftet og spredte seg deretter videre i bygningen. Brannvesenet startet evakuering, men måtte i 21.30-tiden trekke ut røykdykkerne på grunn av den voldsomme varmeutviklingen, skriver Aftenposten.no.

Røykdykkerne ble på et senere tidspunkt satt inn igjen, men måtte på ny trekkes ut da det var fare for at deler av bygården skulle rase sammen.

Brant i flere timer

I tillegg gjorde kraftig vind slukningsarbeidet vanskelig.

— Vi har nå mer kontroll på brannen, og alt tyder på at det meste av ilden er slukket. Faren for spredning er ikke særlig stor, sa brannmester Kjetil Iversen ved 110-sentralen i Møre og Romsdal litt før midnatt fredag kveld.

Først ved 02-tiden var brannen slukket, opplyser operasjonsleder Magne Tjønnøy i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Brannen startet i den øverste delen av en tre etasjer høy trebygning i Kjøpmannsgata på Aspøya. Bygningen ble påført store skader og var fullstendig ubeboelig etter brannen, skriver Sunnmørsposten.

Politiet måtte også be publikum fjerne seg fra området på grunn av den tette røyken, melder avisen.

40 personer evakuert

Alle de 15 personene som bodde i bygningen, måtte evakueres. Det samme måtte beboerne i tre nabobygninger. Til sammen ble 40 mennesker evakuert, blant dem en kvinne som trengte hjelp til å komme seg ut. Hun pådro seg røykskader og ble sendt til lege for sjekk.

Tregården som brant, henger sammen med en rekke trehus. I alt ble fire bygninger evakuert, og beboerne transportert til et hotell i sentrum av byen.

Her var også rådmann, politiet og leder for kriseteamet til stede.

I tillegg fikk beboere i fire andre bygninger beskjed om de kan bli evakuert på kort varsel.