Dramatikk i Stortinget i formiddag. Et planlagt møte mellom de fire opposisjonspartiene ble avlyst da KrF-leder Dagfinn Høybråten skjønte at møtet var kjent i pressen.

Dette får Hordaland. Se listen.

Sms-varslet

Det var Fremskrittspartiets formann Siv Jensen som hadde invitert de tre andre borgerlige partiene til et møte på sitt kontor klokken 10.30. Planen var å drøfte en felles opptreden mot regjeringens krisepakke som ble lagt frem i går.

Men like før møtet skulle starte, fikk KrF-lederen nyss om at noen pressefolk visste om det. Det var Bergens Tidende og TV 2 som hadde tatt oppstilling utenfor Siv Jensens kontor.

Via sms varslet Høybråten de andre om at han ikke ville komme, da et slikt møte burde skje i all hemmelighet.

Bak lukkede dører

Resultat ble at ingen møtte frem. Etter ti minutter stakk Siv Jensen hodet ut, og ble angivelig forbløffet da hun så inn i to kamera.

– Kan jeg hjelpe dere med noe? spurte hun.

– Skal det ikke være et møte her, mellom de borgerlige partiene?

– Nei, her skal det ikke være noe møte. Jeg skal bare en tur i røykerommet, og der treffer jeg neppe noen av dem, smilte hun.

Etter det bt.no får opplyst i formiddag vil det politiske arbeidet med krisepakken etter dette skje i finanskomiteens møterom, som vanlig. Og som vanlig bak lukkede dører.

Video: Hadde med seg gullkortet til Bergen

Video: Høgskolerekoren jubler Her er listen for Sogn og Fjordane

Si din mening om saken her.

HÅVARD BJELLAND