– Opplysningene i mediene de siste dagene om at KrF godtar at hijab kan brukes som del av politiuniformen, er feil. Enkeltpersoner i KrF kan ha uttalt seg positivt om bruk av hijab, men de har ikke uttalt seg på vegne av stortingsgruppen, sier justispolitiker Hans Olav Syversen i KrF til NTB.

Han sier justisminister Knut Storberget (Ap) feilaktig har tatt slike enkeltrepresentanters uttalelser som uttrykk for at KrF støtter forslaget om å åpne for bruk av hijab.

Les også: Hijab i politiet

Ikke grunnlag

– Storberget hadde iallfall ikke grunnlag for å si, slik han gjorde på TV tirsdag, at KrF støtter forslaget, sier Syversen.

Han sier Kristelig Folkepartis stortingsgruppe onsdag drøftet saken om uniformsreglementet til politiet.

– Stortingsgruppens konklusjon er at politiets uniformsreglement bør beholdes slik det er i dag. Det mener vi fordi vi anser politiyrket som en spesiell tjeneste som stiller særlige krav til nøytralitet og uniformslikhet, sier Syversen.

Les også: Nei til hijabpoliti

Retrett

Samtidig poengterer han at KrF er klare på at religiøse symboler og uttrykk har en naturlig plass i det offentlige rom, og mener det er viktig at alle skal kunne uttrykke sin tro og religion uten frykt for represalier eller diskriminering.

Justisdepartementet godkjente i forrige uke et forslag fra Politidirektoratet som åpner for bruk av religiøse hodeplagg som en del av politiuniformen.

Les også: Ap-opprør mot politi-hijab

De siste par dagene har imidlertid justisminister Knut Storberget gått tilbake på saken og ønsket en ny diskusjon før regjeringen skal konkludere.

Hva synes du om bruk av hijab i politiet? Si din mening her!

NEI: KrFs stortingsgruppe, her ved Dagfinn Høybråten, avviser at de støtter forslaget om hijab til politiuniformen.
Bendiksby, Terje