Partileder Dagfinn Høybråten skulle helst sett at KrF ikke fikk så mye kritikk, men nå har han tenkt å utnytte den politiske motstanden til å høste velgere.

— Sosialistene har spesialisert seg på å skyte ned våre politiske seire, sier Høybråten, og trekker frem kontantstøtten, skattefradrag for gaver til frivillige organisasjoner, og nei til homofile ekteskap som eksempler.

— Alt dette går sosialistene imot, og det skal vi bruke for å mobilisere velgere, sier Høybråten til Bergens Tidende.

Støtte til kontantstøtten

Partiet har fått gjennomført en meningsmåling som viser at 55,5 prosent av dem som har gjort seg opp en mening om kontantstøtten ønsker å beholde ordningen. 37,4 prosent ønsker å fjerne den, ifølge undersøkelsen, som er utført av analyseselskapet Sentio på oppdrag for KrF.

— Det viser at store grupper av folket er enige med oss. Sosialistene har rett og slett en dårlig sak, og det skal vi sørge for å minne dem om, sier Høybråten.

Partiet går også til valg på løftet om å øke kontantstøtten til 4500 kroner i måneden.

— Det ønsker vi å gjennomføre i løpet av neste periode, sier Høybråten.

I går var partiets sentralstyre samlet for å legge siste hånd på valgkampplanleggingen. Som hovedsaker før valget 12. september har partiet plukket ut valgfrihet for familiene, og fattigdomsbekjempelse i Norge og verden.

— KrF vil drive valgkamp som et selvstendig parti, samtidig som vi vet at dette blir et valg mellom to ulike regjeringsalternativ, sier generalsekretær Inger Helene Venås.

Hun minner om at kun halvparten av landets om lag 3,4 millioner velgere har bestemt seg for hva de skal stemme på før valgkampen begynner, og partiet satser på å treffe flest mulig potensielle velgere ansikt til ansikt.

— Gjennom sommeren har våre team møtt 40.000-50.000 personer. Mange er opptatt av våre verdispørsmål. Å få KrFs verdisaker på dagsordenen er en forutsetning for å kunne mobilisere velgerne, sier partilederen.

Partiet har et mål om å få 10 prosent oppslutning ved stortingsvalget, som nå bare er 39 dager unna.

— Jeg har en god magefølelse, sier Høybråten, som konsekvent nekter å kommentere hva partiet har satt som nedre prosentgrense for videre regjeringssamarbeid.

10 PROSENT: Kristelig Folkeparti har 10 prosent oppslutning som mål for stortingsvalget, sier partileder Dagfinn Høybråten.<p/>FOTO: SCANPIX