Førstkommende fredag starter Artic Express Buss og Reisebyrå AS sine billigturer med buss mellom Oslo og Vestlandets hovedstad. Hver fredag og søndag i fjorten dager kan du reise hver vei for 49 kroner med disse bussene. Disponent Vidar Antonsen i selskapet sier til Bergens Tidende at interessen for det nye busstilbudet er stor.

— Bussen fra Bergen fredag 1. august er så godt som fulltegnet, mens det ennå er en del ledige plasser på bussen som kjører motsatt vei. Hittil er det bestilt rundt 300 billetter for den første turen de to bussene skal ta i hver sin retning, sier Antonsen.

— De første fjorten dagene vil det bare koste 49 kroner en vei, for alle passasjerer. Deretter trapper vi gradvis opp prisen for en del av setene. I oktober vil 50 prosent av billettene koste bare 49 kroner, og den dyreste 349 kroner for ordinær voksenbillett. Etter tre måneders drift vil vi oppsummere erfaringene for å vurdere om vi skal gå opp til fullpris på 499 kroner pr. tur for voksne, sier Antonsen. Han forteller at billettene må bestilles via Internett i forkant etter samme opplegg som lavprisflyselskapet Ryanair driver med ý først til møllen gir billigst billett. I introduksjonen har Artic Express Buss og Reisebyrå AS sagt at de vil at minst fem av setene i turistbussen legges ut til 49 kroner for en vei mellom Bergen og Oslo. Deretter blir det prisklasser på 149 kroner, 249 kroner og 499 kroner. Er det fortsatt ledige seter ved avgang, vil de bli solgt for 400 kroner. Ifølge Antonsen er det imidlertid ikke sikkert at det blir aktuelt å ta fullpris på 499 kroner hvis bussene blir populære. Dette skal vurderes etter tre måneders drift.

— Barn, militære og studenter vil betale 249 kroner når vi kommer i normal drift, forteller Antonsen.

Bussene starter fra Oslo og Bergen og kjører via Voss, Lærdal, Hemsedal og Hallingdal kl. 15 og er fremme klokken 23.

— Vi har allerede mange bestillinger langt ut i oktober måned og ser optimistisk på mulighetene for at dette blir en suksess. Innledningsvis blir det bare avganger fredager og søndager. Men vi har inne søknad om konsesjon på avganger også flere dager for å kunne møte etterspørselen på flere ukedager hvis det er interesse for det, sier Vidar Antonsen.