Men det er en vesentlig forskjell. Helsesnopet er søtet på maismalt og agavesirup, ikke vanlig sukker.

— Vi selger stadig mer av dette snopet, forteller Anita Østrådt, avdelingsleder i Brit's helsekost i Stavanger.

«Sunt» godteri inneholder like mange kalorier. Tennene skånes heller ikke, men mange er opptatt av å begrense mengden sukker kroppen får i seg. Vanlig sukker sender blodsukkeret til værs fordi bukspyttkjertelen begynner å produsere insulin.

— Vi vet at noen barn ikke tåler vanlig sukker.

Barn med hyperaktivitet kan for eksempel være ømfintlige for vanlig sukker, sier Østrådt. Hun opplever at stadig flere oppdager de alternativet søtsakene. - Både barn og voksne kommer her og kjøper lørdagsgodt, sier hun.

Søt og salt lakris, sure gelé-ting, colasnop, drops, karameller og slikkepinner er blant utvalget i det sukkerfrie snopet. Det finnes også sjokolade søtet med fruktose, eller fruktsukker, på markedet. Leverandørene er mange, og utvalget stadig større.