Posten minner om at enkelte gavesendinger ikke kan utsettes til like før jul. Pakkepost som skal sendes innenlands eller til andre nordiske land, må være postlagt før 14. desember. Pakker til resten av Europa haster det enda mer med. Der er sendefristen 10. desember.

Esker

Posten håndterer gjerne fersk mat, men minner om at slike gaver må pakkes i plast og sendes som ekspresspakke. For andre pakker anbefaler Posten sine egne ferdigfrankerte esker, Norgespakken. De kan leveres utenom det vanlige køsystemet på postkontorene. Posten anbefaler eskene for å unngå skader på gavene. Uansett anbefales det å pakke gavene godt, i solid emballasje.

Pakker over to kilo som skal til utlandet, kan sendes i CarryOn-pakker. For lettere gaver har Posten egne "Alt-i-ett til Utlandet"-konvolutter. Begge alternativer kommer med påtrykket tolletikett på norsk og engelsk.

Ekspress

Det er mulig å nå frem med julehilsener selv om man er sent ute. Julekort kan sendes innenlands helt frem til 23. desember. Det er også mulig å sende ekspresspakker frem til 21. desember.

Posten tilbyr dessuten hjemkjøring av julepost og leverer frem til og med lille julaften. Mange av tjenestene kan bestilles på Postens nettsted, hvor det også finnes liste over postnummer.

Postens beste råd til sine kunder i ukene fremover, er å unngå lunsj-tiden og lørdag formiddag. (NTB)