ARVID BERENTSENSørum

Noen minutter før den første pausen under femte dag av trippeldrapssaken på Frogner grendehus i Sørum, leste Sulland opp enda flere dagboknotater fra Veronica Orderud enn dem aktoratet tok for seg tirsdag. I ett av avsnittene forsvareren konsentrerte oppmerksomhet om, skrev 29-åringen at «jeg er lykkelig nå, men vet ikke helt hvordan eller hvorfor. Jeg mestrer det meste; livet og kjærligheten. Jeg har kontroll nå. Alt dreier seg om å ha kontroll.»

Etter å ha lest sitatet, røpet forsvareren umiddelbart intensjonen sin med å fremheve det:

— Så det var slik at livet også kunne være lyst og enkelt iblant? Spurte Sulland.

— Ja, bekreftet Veronica Orderud.

Under aktoratets eksaminasjon av den tiltalte 29-åringen i går, fremkom det blant annet at hun ønsket svigerforeldrene Kristian Orderud (80) og Marie Orderud (84) døde, og at hun i perioder var så frustrert over mannen sin Per, at hun omtalte han i svært negative ordelag.

Onsdag formiddag forklarte hun at dagboknotatene hun skrev, ikke utelukkende dreide seg om livet på Orderud gård i utkanten av Sørumsand, og om forholdet til mannen og svigerforeldrene.

Veronica Orderud opplyste i retten at hun pleide skrive det ned når noe plaget henne. Notatene var imidlertid ikke samlet i en vanlig dagbok. Noe av det veterinærstudenten har skrevet, er eksempelvis nedtegnet bak i kjemiboken hennes.