Karlsvik bekrefter nå gjennom sin advokat overfor TV 2 Nettavisen at han to ganger har spist middag med Kristin Krohn Devold og skrevet reiseregning for dette. Bekreftelsen kommer etter at TV 2 Nettavisen opplyste om at det finnes bilder av de to sammen på restauranten Paris Texas i Oslo.

En kameratgjeng som var ute på byen, tok bilder av de to.

Inntil denne opplysningen ble lagt på bordet, har både Karlsvik og Krohn Devold unnlatt å svare på TV 2 Nettavisens henvendelser om saken.

Utnevnte Karlsvik

Krohn Devold utnevnte senere Karlsvik til sjef for Fellesstaben i Forsvaret – en avgjørelse som skal ha vært i strid med Forsvarssjefens ønske. Dette var andre gang Krohn Devold grep inn og forfremmet Karlsvik. Forrige gang ble han sjef for Sjøkrigsskolen.

Av regningen framgår det at to personer har spist jalapenos-blåskjell og hvitløk-blåskjell til henholdsvis 182 og 198 kroner, samt drukket en flaske Les Moirets til 350 kroner. Etterpå førte Karlsvik opp middagen som representasjonsutgifter, spesifisert som «Middag med ledelsen i FD».

En gjennomgang av de elektroniske avtalebøkene til forsvarsminister Kristin Krohn Devold (H) viste at hun ikke hadde noen offisiell representasjon denne kvelden

Offiserene krever gransking

Norges Offisersforbund har i et brev krevet gransking av forholdet mellom Karlsvik og statsråden, fordi det har fremkommet spørsmål om hennes habilitet. I Stortinget har SV åpnet for en slik gransking.

Devold har tidligere nektet å uttale seg om noen forhold rundt granskingen av Karlsvik.

Karlsvik har også ført opp «representasjon for ledelsen i FD» på en reiseregning fra Bergen til Oslo 25. januar i år. Regningen er på 600 kroner, men bilaget mangler.

Også denne representasjonsmiddagen er ukjent for Forsvarsdepartementet.

– Vi kan ikke se at det er oppført noe i embets medfør, sa underdirektør Kåre Helland-Olsen til TV 2 Nettavisen fredag.

Dersom det skulle dreie seg om private middager, har ikke departementet noe med hvem ledelsen møter, men hvis dette skulle være tilfellet, skal heller ikke regningene belastes Forsvaret.

– Vi er inne i en undersøkelse, og ønsker ikke å kommentere detaljene, sier pressetalsmann Dag R. Aamoth ved Forsvarsstaben.

Krohn Devold har ikke svart på henvendelsene fra TV 2 Nettavisen om bildene fra middagen.