EINAR H. SPANGHENNING A. HELLEBUST einar.spang@bt.no

Det amerikanske storselskapet Right har kjøpt det bergenske konsulent— og rekrutteringsselskapet fra de seks eierne. Etter hva Bergens Tidende erfarer er salgssummen over 30 millioner kroner.Per Inge Hjertaker (49) vil ikke kommentere beløpet overfor Bergens Tidende. Passet best Det vanker amerikasjekker på rundt tre millioner kroner til hver av de fire andre aksjonærene: Andreas Iversen, Dagrun Waag Linchausen, Rune Aaserød og Erling Nøttaasen.

— Vårt nærvær var godt i Sverige og Danmark, men det manglet noe i Norge. Ved en utvidelse var Kontenta et av de selskapene som passet best til våre krav, sier leder for Rigts Europakontor, Mats Johansson.

I tillegg til Kontura, har Right kjøpt stavangerfirmaet Human Link. De to selskapene hadde i fjor en omsetning på 66 millioner og 50 ansatte. I år forventes en samlet omsetning på over 80 millioner. Hjertaker leder Skandinavia Hjertaker går selv inn i jobben som leder for Rights omfattende rekrutteringsvirksomhet i Norge, Sverige og Danmark.

— Hjertaker er en ildsjel. Han er svært dyktig til å finne de lederne som passer best til en viss virksomhet. Derfor er han veldig viktig for den skandinaviske integrasjonen, der selskaper søker ledere utenfor sitt eget land, sier Johansson.

I Skandinavia er et av Sveriges største og mest kjente HRM-miljøer, Sinova blitt en del av Right. Det samme er det velrenommerte Kjær & Kjerulf i København. Med Kontenta og Human Link i Norge vil Right totalt være 130 konsulenter i Skandinavia, og er dermed den tyngste aktøren på det Skandinaviske markedet.

Blant verdens største Right er allerede et av verdens største konsulentselskaper innen karrieretjenester og outplacement, og har en omsetning på ca. 2 mrd kroner med 2000 konsulenter og 200 kontorer på verdensbasis.

Per Inge Hjertaker var tidligere avdelingsdirektør i Mercury Urval. Etter et halvt års karantene, gikk han i 1999 sammen med eierne av det tidligere ISU i Bergen og startet selskapet Kontenta. Når de bare to år senere kan putte mange millioner kroner i lommen, har de også forpliktet seg til å arbeide flere år i selskapet.

STOLT MILLIONÆR: Per Inge Hjertaker sitter igjen med 15 millioner kroner, etter salg av firmaet Kontenta til det amerikanske hodejegerfirmaet Right. (Foto: Knut Strand)
TO FETE ÅR: To år etter at han startet hodejegerfirmaet Kontenta, sitter Per Inge Hjertaker igjen med 15 millioner kroner i lommen etter salg av selskapet til amerikanske Right. (Foto: Knut Strand)
TO FETE ÅR: To år etter at han startet hodejegerfirmaet Kontenta, sitter Per Inge Hjertaker igjen med 15 millioner kroner i lommen etter salg av selskapet til amerikanske Right. (Foto: Knut Strand)